dijous, 19 de maig del 2011

Iniciació en la Tuta Gran de la Fou de Bor


Aquesta cavitat cerdana, que forma part d’un complex subterrani de la que ja s’han publicat topografies que ens mostren 3.915m de recorregut i 188m de desnivell, és un dels sistemes més interessant del nostre país, i constitueix una localitat essencial per conèixer la història espeleològica catalana. Entre d’altres cal destacar-la pel seu valor geomorfològic, pel funcionament hidrogeològic, per constituir un valuós patrimoni arqueològic, folklòric, etc.


També és objecte d’una freqüentació important tant pels espeleòlegs que encara hi treballen, com per iniciació en cursets i empreses d’aventura.

Avui us presentem un vídeo prou interessant, dirigit al públic juvenil, que forma part de la sèrie Aventures, un programa realitzat per Videostudi per VOTV i la Xarxa de Televisions Locals.

Durada 25,01 minuts.
Direcció i Guió: Anna Fité
Realització: Arian Botey.
Protagonista i veu en off: Dani Navarro.
Amb la col•laboració de Club Elements.
Guia: Sergi Benaigues.

En aquest capítol televisat el 12.de gener d’enguany el Dani viu l’experiència de baixar per primer cop a les profunditats d’una cova, tot fent un paral·lelisme amb el que van fer una colla d’alumnes a la novel·la de Jules Verne: “Dos anys de vacances”(editat en català per La Magrana ISBN 978-84-7410-132-4).

 
“Guiats pel Sergi, un monitor molt expert, aprendrem alguns secrets de l’espeleologia explorant les entranyes de La Fou de Bor, a la Cerdanya, des don escoltarem una curiosa llegenda de fades en la més absoluta foscor…
I finalment arribarem a un dels llocs més espectaculars de la cova on ens espera la sorpresa de trobar-hi un llac… en el que un parell de valents hi fan una capbussada i tot!”


 
 
Podeu consultar aquests anteriors articles a l’EspeleoBloc sobre el Sistema de la Fou de Bor a:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.