diumenge, 30 de gener del 2011

La cova del somnis oblidats (2)


En una nota anterior en aquest bloc ja us parlàvem d’aquesta anunciada producció, presentada al Toronto Film Festival del setembre 2010,  de la que avui propera la seva estrena comercial, us podem insertarr el tràiler de presentació.


Batejada com la Cave of the Forgotten Dreams, aquesta pel•lícula del cineasta Werner Herzog, que ha aconseguit el permís especial del ministeri de cultura francès per filmar en aquest monument natural i històric, que és la cova prehistòrica de Chauvet-Pont d'Arc.La cova, segons el film, una de les coves més misterioses del món, on les parets estan cobertes de pintures rupestres on es representen centenars d'animals. Uns són els típics cavalls i bisons, però d’altres potser no deurien ser-hi com els lleons, lleopards, rinoceronts i hienes….

La cova, va ser descoberta el 1994 per tres espeleòlegs francesos: Eliette Brunel-Deschamps, Hillaire cristiana, i Jean-Marie Chauvet i ara la podrem visitar virtualment, gràcies a aquesta pel•lícula documental rodada amb les darreres innovacions tècniques en 3D.



De fet, les pintures són tan sofisticades ( algunes tenen en relleu ) que és difícil d'imaginar que puguin ser tan velles. Però el cert es que, l'anàlisi mostra, que es remunten a la prehistòria. Hi va haver dos onades de pintures: fa 26.000 anys i de 32.00 a 30.000.


Fins i tot hi ha alguns dibuixos se suposa inventats, ja que aquests estranys animals amb ales de papallones o els personatges quimèrics mig bisons mig dones, poden haver estat dibuixats en plena al•lucinació a causa del CO2 i els gasos de radó que s’acumulen en la darrera sala.

Anteriorment ja hem parlat d’aquesta cavitat en els següents articles:
http://espeleobloc.blogspot.com/2010/10/la-cova-chauvet-la-unesco.html
http://espeleobloc.blogspot.com/2010/09/la-cova-dels-somnis-perduts-en-3d.html
http://espeleobloc.blogspot.com/2009/11/els-ossos-de-la-cova-chauvet.html
http://espeleobloc.blogspot.com/2008/12/descobriment.html

Trobareu més informació de la pel•lícula a la pàgina del realitzador Werner Herzong.



No ens la perdrem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.