dilluns, 13 d’abril del 2009

Documents sobre la PSM


El Sistema de la Pedra de Sant Martí en el relleu fronterer de Larra (Nafarroa-Zuberoa) ha estat i probablement seguirá sent un tema de gran interés. A l’Espelebloc n’hem parlat en les següent ocasions:

Unió amb Partages
Disponibilitat en pdf del llibre d’en Tazieff (1952 versió francesa)
L’instal•lació hidroelèctrica de sala de la Verna
Interpretació geologica

Avui us volem presentar tres tipus de documents, molt diferents entre ells però igualments interessants , en primer lloc la primera versió castellana del llibre de Haroun Tazieff La sima de la Piedra de San Martin (1953), que tot i el temps transcorregut continua sent una lectura de referència.






La sima de la Piedra de San Martín (1953) Haroun Tazieff anon-553892










En segon lloc extraiem de la revista Karaitza la poc coneguda biografia de Juan San Martín l’espeleòleg basc clau en la descoberta de la galeria Aranzadi, continuació penjada de les galeries de la PSM abans del extraordinari ensorrament de la sala de la Verna.



San Martin jmvictoria6870




Finalment el llibre guia de del col•loqui del 2007 de l’Associació Francesa d’Espeleologia amb el títol “El carst, indicador rellevant dels ambients passats i actuals” que constitueix un complement de les excursions realitzades en el territori de la PSM.



livret guideafk jmvictoria6870


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.