dimarts, 14 d’abril del 2009

Catàleg de Catalunya, vol. 2

Al llarg del darrer mes de març, han sortit de la impremta tres catàlegs de cavernes, el primer la Guía de cavidades de la comarca Cuencas Mineras, Terol, després el Catàleg Espeleològic de Catalunya, vol. 2, del que ara us farem una breu ressenya, i Granada subterránea.

Com ja us vam informar des d'aquí, el CEDC fou presentat per Jordi de Valles a la Trobada d'Espeleòlegs a Gràcia el passat dia 28.

Hores d'ara ja l'haureu rebut a la majoria de clubs. Mols de vosaltres heu tingut l'ocasió de fullejar-ho i comprovar que augmentà el numero de planes fins a 384.
Amb la modificació de l'índex general de cavitats que remet a la plana on figuren cada una, s'ha de destacar la aportació de la SIES d'Esplugues de Llobregat que aporta les seves memòries, inèdites, de les campanyes efectuades a la serra del Cadí.


S'amplien, notablement, les dades de la comarca del Solsonès, gràcies al treball i a la seva aportació al catàleg de Salvador Codina del CE del Solsonès.

Les altres dades inèdites són aportades per, F. Cardona, J. Guarro, E. Porcel, O. Escolà, Ll. Pérez, JM. Miñarro, G. Aymaní, JM. Victòria i el treball precedent de totes les entitats i espeleòlegs que figuren a l'obra.

Fitxa de l’avenc Montserrat Ubach


Berguedà, Cerdanya, Garrotxa i Ripollès seran les comarques del pròxim volum. És fonamental l'aportació de tots per a l'actualització del catàleg. Totes les noves dades amb les que podeu contribuir són importants, des de les fitxes de cavitats, fins a detalls parcials, com actualització de coordenades, desaparició de cavernes, etc., etc.

Podeu contactar amb Jordi de Valles (jdevalles@hotmail.com) per a qualsevol consulta i/o aportació.

F. Miret

1 comentari:

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.