divendres, 5 de desembre del 2008

Orce 2008

2n Curs de Paleontologia Humana i Geologia del Quaternari.

Més de 60 inscrits participaren en aquest curs de tres dies dedicats al coneixement del registre paleontològic i arqueològic de la conca de Guadix-Baza. Celebrat a Orce sota l’organització de l’Ajuntament d’aquesta localitat i per la Fundació José Gibert.

Foren nombrosos els alumnes vinguts de diversos punts d’Espanya i de l’estranger, en un nombre superior a les limitacions inicials, de manera que calgué ampliar les admissions per l’èxit de la convocatòria.

El curs és centrà en la divulgació d’aquest ric entorn natural i del seu patrimoni paleontològic, geològic i arqueològic, derivat de les investigacions realitzades, i a la difusió del jaciment d’Orce descobert pel Dr. José Gibert, traspassat ja fa un any.

L’excepcional condició d’observatori que presenta l’altiplà granadi, s’aprofità per fer-hi unes classes i observacions d’astronomia.
El curs fou impartit per investigadors procedents de diversitat de centres com el Museo Nacional de Ciencias Naturales i el Berkeley Geochronology Center, o de diferents universitats com les de Granada, Jaén, Alacant, Múrcia o la marroquina Oujda.

Tot i la llarga distància a la que tinguérem que desplaçar-nos, mereixé la pena assistir-hi, tant per l’interès dels jaciments, com de la qualitat de les presentacions, i evidentment per la cordial acollida i els enriquidors contactes humans que vam poder consolidar.

Aquest curs es preveu donar-li continuïtat bianual, pel que la propera edició serà el 2010.

Trobareu més informació en la web de la fundació, i en les anteriors notes de l’Espeleobloc,
(sobre el curs, sobre la figura del Dr. Gibert i sobre el seu comiat)

Aquesta nota s’ha confeccionat utilitzant material de la Fundació José Gibert i del propi autor.
Julià González

1 comentari:

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.