diumenge, 26 d’octubre del 2008

Postals del Montgrí

Novament en Jordi de Valles ens ha fet arribar unes postals de la seva extraordinària col·lecció. En aquest cas les fotografies corresponen a Cavitats del Montgrí:

- La Cova de la Reina, situada a l’Illa Gran de les Medes (Estartit) que fou objecte d’un post del passat 7 d’octubre.

- El Cau del Duc de Torroella, situada a la muntanya de Santa Caterina (del Castell) que vàrem visitar l’octubre del 2007 (veure post).

Es clar que es tracta d’unes postals amb més de mig segle d’antiguitat, i cal reconèixer la qualitat de la imatge, i sobre tot constatem que l’èxit d’aquestes targetes propicià una generació de fotògrafs que varen fer una feina ingent per tal de deixar constància de les més petites particularitats del país.

Sorprèn fins on arribaren els documentalistes gràfics de l’època, i encara sorprèn més l’afany col·leccionista d’en Jordi de Valles que ha aconseguit atresorar aquests valuosos materials. Sense aquesta passió recol·lectora aquestes imatges s’haurien perdut definitivament, i amb elles una petita part de la història del coneixement de les nostres cavitats.

Gràcies Jordi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.