dimarts, 23 de setembre del 2008

Fuente Azul 2008

Els espeleosubs britànics del Cave Diving Group, John Volanthen i Rupert Skorupka avancen en l’exploració del sifó burgalés de Fuente Azul, fins els 490 m i – 80.

Notes de John Volanthen

27/8/200 Rupert Skorupka i John Volanthen col·loquen l'hàbitat a 6 m de profunditat, encaixant-ho en l'estret conducte. Se instal·len una sèrie d'ampolles a diferents profunditats. John Volanthen s'obre camí a la capçalera del gran pou on hi ha una estretament per grava i ho neteja de pedres.

28/8/2008 Rupert Skorupka instal·la més equip i John Volanthen busseja fins als - 108 m per familiaritzar-se amb el sifó.

29/8/2008 Rupert Skorupka porta fins a -60 m un rebreather de recanvi per a John Volanthen. John descendeix fins al límit de exploració anterior (2007), lligant un nou fil. El final de la línia havia quedat al sòl sense suport durant un any sense ser mogut a un altre lloc, la qual cosa indica un fluxe mínim. La cova continua en similars proporcions durant 100 m, a una profunditat d'entre 130 m i 125 m. Tot seguit ascendeix bruscament en una sèrie esglaonada de pous.

John Volanthen va començar les parades de descompressió necessàries per ascendir fins a -80 m (490 m recorregut) quedant a la paret esquerra la continuació de la cova encara scendent.

Es va estendre un total de 140 m de línia. Després d'un retorn sense complicacions i amb mala visibilitat, John Volanthen a 60 m recull el material usat durant el descens i utilitza una bossa d'aire per ascendir les ampolles. L'hàbitat no va ser usat per John Volanthen en trobar-se bastant càlid i confortable. Temps total de la immersió, 7 hores 20 minuts.

Podeu trobar detalls d’aquesta exploració a la pàgina Espeleosub en Burgos.

Una bona col·lecció publica de fotos està a flickr.

En l’Espeleobloc hi ha un post anterior informant del rècord de Martín Burgui en arribar als -135m de fondària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.