diumenge, 24 de febrer del 2008

Win-Timdouine 2008

Win-Timdouine 2008 és una expedició científica i espeleològica, franco-marrroquina destinada a aixecar un inventari de la fauna subterrània i a prosseguir l’exploració de la cavitat més gran del continent africà, situada en l’Alt Atlas occidental, la Win-Timdouine, la cova dels llacs.

L’expedició es durà a terme aquest estiu (del 10 juliol al 10 agost, amb un campament interior de 10 dies), amb dues dotzenes de científics i espeleòlegs sota l’empara del Museu d’Historia Natural de París, del Museu d’Historia Natural de Marrrakech, la delegació de Marroc de l’UNESCO i sota el patrocini de la Federació Francesa d’Espeleologia (FFS).

Els grans objectius de l’expedició son:

Aixecar un inventari exhaustiu de les especies subterrànies dins la xarxa carstica de Win-Timdouine i cavitats veïnes.

Continuar l’exploració de la cavitat, de la que ja és coneixen 19 quilòmetres.

Sensibilitzar les poblacions locals sobre les problemàtiques de la pol·lució de les aigües i de la conservació del patrimoni natural
.


En aquesta cavitat l’any 1971 fou capturada una nova espècie de coleòpter estafilinid dedicada al nostre amic Pere Cantons que participà en una expedició de l‘ERE del CEC.


Els organitzadors tenen una pàgina web que recomanem per tots el que vulguin conèixer amb més detall aquesta activitat.


També afegeix-ho en aquest post una versió del pdf del projecte, que entre altres punts d’interès presenta un llistat complert d’entitats, i participants amb la seva adreça electrònica.




De ben segur, que per la tasca bioespeleològica realitzada al Marroc pels catalans i molt significativament pels companys del nostre grup, ens cal establir els ponts de comunicació adients per tal de mantenir una bona relació amb l’expedició.

1 comentari:

  1. El grup que habitualment fem tasques bioespeleològiques al Marroc, estem en contacte "en temps real" amb els organitzadors i tots els particitants.
    Si algú vol més detalls del personal participant o manera de contactar més directament amb ells, ens ho pot demanar al mail: llauroux@hotmail.com

    Lluís Auroux

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.