diumenge, 24 de febrer del 2008

Propulsors i recicladors

Ahir és celebrà la jornada - seminari “Tècniques Avançades Espeleologia Subaquàtica” d’acord amb la convocatòria que vàrem presentar el passat primer de febrer.

Als locals de l’Escola Catalana de l’Esport és reuniren una trentena de persones per seguir aquest taller sobre els aparells de propulsió mecànica en espeleosub, els populars “scooters” i d’altra banda els recicladors, aparells de respiració coneguts com a “rebreathers”.

La sessió fou subdividia en tres parts. Les dues primeres amb un mateix esquema: exposició del material, presentació (powerpoint) comentada, i demostració de característiques i desmuntatge dels equips.

Per la tarda, la tercera part, consistent en exercicis del material en piscina, per tal que fos possible comprovar el seu funcionament. A aquesta darrera part destinada als veritables practicant, no vaig poder assistir.


10h-11,45h Scooters: vehicles propulsors emprats en l'espeleosub, per Josep Guarro











12h-14,30h Rebreathers: aparells respiradors de circuit semi tancat i circuit tancat, per Jordi Mateo






* * * * * *
Jason Mallison, veterà utilitzador de "scooters" i "rebreathers", repassant el material en una de les seves impressionants exploracions del Pozo Azul a Burgos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.