diumenge, 23 d’octubre del 2016

Cueva 5 de Agosto (i 7)

...segueix de l'apunt d'ahir...

Concrecions de guix
El guix és un dels espeleotemes d'evaporació més freqüents. Se sap que la procedència dels sulfats i el calci dissolts correspon a una reacció de l'àcid sulfúric amb la roca carbonatada i aquest  és un producte de l'oxidació de sulfur de ferro. Per tant és força probable que la composició de la roca amb els seus nòduls hagi propiciat aquestes exsudacions.

Observem en molts llocs l'emblanquinament polsegós de les parets i en punts destacats la presència de concrecions amb delicades formes fibroses i aciculars de textures ben diferenciades.

Excèntriques
Tot un conjunt de circumstàncies; ventilació, exsudació, força de cristal·lització, etc. son algunes de les variables que conformen una diversitat de formes que s'allunyen de tendència vertical que afavoreix la gravetat. Hi ha multitud d'estudis que interpreten algunes d'aquests formacions...però per sobre de tot cal gaudir-ne de la seva extraordinària varietat i estètica bellesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.