dilluns, 17 d’octubre del 2016

Cueva 5 de Agosto (1)

Després d’un dia assistint a la primera jornada de presentacions del Congrés Espeleo Pirineos d’Ainsa, ens vam dividir en dos grups; els uns es quedarien a la continuació i clausura, i els altres, aniríem a visitar alguna cavitat “propera”.

Vam celebrar que en Pau Pèrez, assistent a la trobada, volgués anar a localitzar fauna a la seva estimada cueva 5 de Agosto, per posar-nos d’acord i anar-hi plegats.

Així fou com diumenge 2.10.2016 vam anar-hi el grupet d’Espeleodijous Dolors Boter, Toni Robert, Jordi Roca i “Víctor”, comptant amb l’expert guiatge d’en Pau.

Antecedents
Agraïm a Pau Pérez l'autorització per reproduir el fragment del seu llibre on descriu la cavitat.
Localització i accés
Ens dirigim a Saravillo on ens reagrupem, d’aqui agrafem una pista de peatge amb màquina expenedora de tickets: 3 euros. Anem cap el Collado de Santa Isabel, deixant altres desviacions i aparquem just en la corba on hi ha la pilona que duu gravat un nom mític B15! Ja veiem el nostre objectiu és una boca més petita situada a l’esquerra d’una boca més gran però d’escàs recorregut anomenada de las Picotosas.
Des de la mateixa corba surt una sendera ben marcada amb fites que s’endinsa en el bosc fins arribar a una potent tartera. La traça força trepitjada remunta en diagonal cap a la boca ben visible. En menys de 20 minuts arribem a la cavitat. En Pau no para d’aconsellar-nos que ens anem fixant, per no confondre'ns a la tornada ja que ell només farà un tram de la cavitat ja que te la necessitat de tornar el més aviat possible.


,,,segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.