dimecres, 12 de novembre del 2008

Nova punta d'exploració a la Fuentona de Muriel

Aquest passat cap de setmana, els espeleobussejadors Dani Santamaria i Amaia Olea, han aconseguit continuar l'exploració del segon sifó de la Fuentona de Muriel (Soria), fins als -115m de fondària, punt on la galeria comença a remuntar, l'exploració s'ha aturat a -105m, en una evident continuació ascendent.

Durant diversos caps de setmana en els mesos passats, un equip d'espeleobussejadors entre els que hi ha diversos membres de la Comissió Tècnica d'Espeleosub de la FCE, havien anat equipant la cavitat amb el material necessari per realitzar la punta, que finalment ha estat possible aquest passat cap de setmana, la parella de bussejadors de punta han utilitzat els recicladors de circuit semi-tancat RB80, juntament amb nombroses ampolles amb diferents barreges de gasos (trimix, nitrox, oxigen).

La immersió en el segon sifó, esdeve complicada ja que tot el material cal passar-lo abans pel primer sifó de 220m/-54m de fondària i després pel tram aèri de la cova on hi ha instal·lades unes tirolines i passamans per facilitar les operacions.

Cal recordar que les immersions a la Fuentona de Muriel, estan estrictament regulades per la Junta de Castilla y León, donat que la pròpia Fuentona està declarada com a Monument Natural.



Noticia a l'Heraldo de Soria.

Post anterior a l’Espeleobloc.

Josep Guarro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.