dimecres, 27 de gener del 2016

De nou pel Sot del Bac. (2)

...segueix de l'apunt d'ahir...

Descartada la possibilitat de baixar l'avenc del Bac, vam dirigir-nos cap l'avenc d'en Toni, explorat inicialment per la SIRE i publicat en la revista Senderos de la UEC, i re-localitzat de nou per un equipet d'Espeleodijous. Ens subministraren les coordenades UTM i una fotografia de la boca...on per comparació amb els objectes que és veien ja intuirem que resultaria força selectiu.

Antecedents

Situació i accés
Itinerari segons el GPS d'en Jordi Perera

La cavitat
Tal com temíem l'estretor de la boca exigia una tasca inicial de desobstrucció trencant alguns sortints... però fou insuficient, poc més avall calia continuar obrint pas. Potser cal comptar amb algú més prim que és pugui esmunyir, en tot cal l'objectiu bioespeleològic de la sortida aconsellà al Jordi Comas deixar un esquer penjat d'un cordill al fons del pou.




El parany
Dins d'un pot de vidre amb la tapa foradada amb l'esquer de menjar per atraure els insectes i amb líquid conservant, és procedí a despenjar la trampa fins el fons, tot deixat-lo lligat amb un cordill per poder recuperar-lo des de la superfície passat un temps prudencial.


Mesures atmosfèriques
Posats a despenjar coses, també vam descendir amb la funció d'enregistrament activa, el mesurador d'oxigen. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.