dilluns, 25 de gener del 2016

Avenc d'en Sendo.

De nou un dijous a la serra de l’Obac. Tot aprofitant les dades de localització que en subministrà l’amic Pere Castells que l’havia visitat recentment, vam dedicar-hi una matinal a aquesta menuda cavitat. Fou el passat 7.01.2016 i el grup era format per tretze components: Emili Bifet, Dolors Boter, Manuel Cano, Tere Hernàndez, José Hidalgo, Jaume Julià, Xavier Martínez, Miquel Nebot, Alicia Peralta, Jordi Perera, Toni Robert, Manuel Vizuete i “Víctor”.

Antecedents
La descripció bàsica d'aquesta cavitat fou publicada al butlletí SIS/10 de l'Arxiu del Centre Excursionista de Terrassa núm. 44, març 1986. Tot seguit inserim la part corresponent a l'avenc d'en Sendo.


Situació i accés
Com ja resulta habitual, les pistes tenen el pas restringit i un cadenat barra l'accés pels que no hem gestionat l'autorització adient per alleugerir l'aproximació. Evidentment no és suficient ser amant i respectuós de la natura, ni disposar de llicència federativa, per tot fent una passejada gaudir del Parc Natural i alhora contribuir al seu millor coneixement completant la documentació existent. Cal planificar l'activitat amb suficient antelació i demanar permís... i potser aconseguir-lo com sembla que ho fan els caçadors. Els que hem visitat i estudiat lliurement durant molts anys aquests relleus ens dol que el concepte de Parc Natural en lloc de posar l'accent en facilitar l'accés i en l'educació ambiental, cada cop més vagi convertint aquests espais en una "reserva" que sota un fàcil concepte "proteccionista" és gestioni burocratitzant i limitant la lliure utilització de les infraestructures que deurien estar al servei de facilitar el gaudi del patrimoni natural per a tots els ciutadans.

Imatges de la cavitat
Com veureu vam muntar un circuit doble equipant la cavitat de manera que és pogués baixar i pujar pels diferents itineraris.


Detalls
Tot i que és una cavitat de dimensions prou modestes, hi ha detalls força interessants per especular en la seva morfologia. Senyals d'inundació, nivells amb els còdols molt diferenciats i de gran tamany, esquerdaments de tectònica recent, etc. i alguns restes faunístics.
El pessebre dels descreguts. Veieu que la posició de la Verge i Sant Josep no semblen gaire amatents al nen Jesús.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.