dilluns, 25 de febrer del 2013

Graller del Boixaguer. Descobriment de la galeria Inma

Fa uns mesos mentre pujava pel pou de 70 del Graller del  Boixaguer vaig visualitzar un repeu al fons de la gran sala. 

Amb les noves tecnologies de leds que tenim avui, es podia visualitzar com si pogués tenir una continuació. Així doncs, mesos després vaig poder trobar l’oportunitat d'anar a explorar.

El dia 3 de febrer aprofitant que José Amaya. Álvaro Pérez, Xavi Serra, Laura Vera, Christian Montoro, Víctor Porcel i Oriol Buenaventura volien visitar la cavitat li vaig comentar a en José  per ajudar-me a explorar, mentre la Inma Mochón ens vigilava els cotxes pelant-se de fred.

Dit i fet, en José no em va posar cap inconvenient per explorar.

Primer va fer el descens en José del pou de 70 aeri per ajudar-me a fer un pèndol i agafar-me a una formació, mentrestant els altres baixaven per les vies de 45, a partir d’aquí tot va ser anar fent un passamà per la paret per poder-me desplaçar cap al repeu. Un cop vaig arribar, va pujar en José i varem estar gaudint de les formacions i colades que n’hi han a les galeries que acabàvem de descobrir.


Dos  setmanes més tard hem anat amb l’Álvaro i en José a fer la topografia i fotografiar-ho. És un privilegi poder trobar galeries amb grans formacions intactes en una gran cavitat com és el Graller del Boixaguer.



Xavi Soler
Grup d’Espeleologia de Badalona (GEB)

6 comentaris:

  1. Ostres quines fotografies, me impresiona sobre tot la magnitud de les columnes deuen ser de les més grans de Catalunya.
    Felicitats per la descoberta!
    Joan

    ResponElimina
  2. Molt bona!! Felicitats per la descoberta, GEB!!

    M. Miret

    ResponElimina
  3. felicitats per la descoberta

    ResponElimina
  4. Enhorabona des de les terres de ponent!
    L'exploració és l'essència de l'espeleologia.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.