dilluns, 9 de gener del 2012

Avencs del Pla de les Basses


Dijous 05-01-2012, visita de tres cavitats del Pla de les Basses, Gavà, massís de Garraf. Ens ajuntarem 13: Cristina, Enric, Dolors, Jaume, Joan, José, Josep, Jordi, Miquel, Ricard,  Tere, “Víctor”i “Visu”.

L’objectiu de sortida era avaluar l’interès de continuar l’estudi de les restes paleontològiques localitzades en l’avenc de la Pepi i en els propers avencs de la Llosa i del Marianet, comptant amb la presència del Joan Madurell membre de l' EC Sabadell i investigador de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.



Avenc de la Pepi


Tal com dèiem en l’article de la nostra darrera visita, voldríem eixamplar el pas estret, però esperarem una data més convenient quan puguem comptar amb el company Alex Serrano.
Podeu veure el post del 14.11.2011 en aquest enllaç:
 http://espeleobloc.blogspot.com/2011/11/avenc-de-la-pepi.html


Avenc de la Llosa


Recol·lecció de fauna


Avenc del Marianet

El dens embardissament feia feixuga la tasca d’aproximació d’un forat a l’altre.

Les restes ossies localitzats superficialment al fons de l’avenc sembla ser que son de fauna actual.


A la planta de -26m vam trobar una perdiu viva, probablement es va precipitar poques hores abans.

Davant de la nostra presència és va refugiar arraulida en un racó, fins que l’Enric la va agafar, i dins del sac la va treure a l’exterior, on va fugir esmaperduda sense tenir temps de donar-nos les gracies.


Com comenten els companys de l’Espeleoíndex, i constatareu per les fotografies de les corresponents boques, probablement va haver una errada, consistent en la permutació dels noms, entre l’avenc de la Llosa i el del Marianet.

Efectivament el Marianet te una gran llosa a la boca i contràriament en el de la Llosa no en te cap. Cal considerar que totes dues cavitats van ser explorades i topografiades per Joaquim Montoriol el mateix dia 26.01.1949 i per això, i per fet que no van dibuixar la llosa d'entrada, sembla molt probable que va haver una transposició de noms, que hores d’ara no ens atrevim a corregir, però cal deixar constància per evitar la confusió entre ambdues cavitats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.