Dijous 10.11.2011 en dirigirem a l’avenc de la Pepi, situat al clot de l’Infern, dins del terme municipal de Gavà. El grup d’aquest dijous érem onze ( Dolors, Jaume, Jordi, José, Josep, Julià, Miquel, Ricard, Teresa, Valeria i “Víctor”), potser massa per aquesta petita cavitat.
Com que el punt d’interès més notable de l'avenc fou la troballa (Jordi Comas 1968) de restes de fauna paleolítica, i especialment d’un lleó de les cavernes (felis leo spelaea) de grans dimensions, en la trobada per l’entrepà a l’inici de la jornada, en Miquel Nebot, amb un gràfic de les subdivisions del quaternari, comentà la importància del jaciment i la seva datació en funció de les variacions climàtiques, paleomagnetiques, etc.
Adjuntem la següent documentació (en format scribd) que ens han lliurat en nom de la Vocalía de Paleontologia i Arqueologia "Secció Villalta" de la Federació Catalana d'Espeleologia
Tot seguit anàrem a l’Oficina del Parc del Garraf a La Pleta, on els companys bioespeleòlegs Jordi Comas i Valeria Rizzo lliuraren un document sobre la marxa dels treballs de recol·lecció i estudi de la fauna cavernícola que s’està realitzant.
Dirigint-nos cap a l’avenc, passem per costat del tancat del vergonyant abocador de deixalles, i anem cap el bassot de l’arbre, tot seguint el sender senyalitzat de Cal Ganxo.
La vegetació està molt crescuda, i molla pels darrers dies de pluja, a més a més, ens costa una mica trobar la petita entrada de la cavitat, de manera que arribem ben remullats.
Fem fotos i recollim fauna, en les primeres saletes fins que la cèlebre estretor “el cony de la Pepi” , després d’alguns intents de franquejar-lo potser poc decidits, representen, per avui, el punt final d’aquesta visita.
La maleïda estretor |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.
Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.