diumenge, 19 de juny del 2011

La cova dels somnis oblidats (3)


Quan ja pensàvem que el film en 3D de Werner Herzog sobre la Cova Chauvet (Cave of forgotten dreams) no el podríem veure mai a les pantalles de cinema, vet aquí que una nova proposta audiovisual s’instal•la a la primavera barcelonina amb el primer Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona – del 29 d’abril fins el 8 de maig del 2011 - i com a cloenda el diumenge 8 de maig a les 20:30 a l’Aribau Club 1 es projectà aquest interessant documental d’uns 95’ de durada.



“El cinema de Herzog és diferent i aquesta pel·lícula no és cap excepció. Al principi del film l'omnipresent veu de Herzog narra com s'ha gestat la idea del film i ens situa en el context: el 1994 uns espeleòlegs van descobrir a la cova de Chauvet les pintures rupestres més antigues conegudes fins l’actualitat, 30.000 anys ocultes sota terra.

Durant quinze anys, científics especialitzats han analitzat tots els racons de la cova, l'accés de la qual va estar tancat a qualssevol persona no autoritzada, fins que l'any 2009 el Ministeri de Cultura francès encarrega a Werner Herzog immortalitzar l'interior de la gruta usant la tecnologia 3D.


 Malgrat el repte que suposa rodar en aquesta tecnologia en un espai tan reduït, el film aconsegueix transmetre tota la bellesa i espectacularitat de la cova, i transporta l'espectador a través de  formacions i  pintures al cor d'aquesta obra magna de la humanitat.

Herzog, amb la seva habilitat per perfilar traçats narratius més enllà del relat convencional, aconsegueix fer el mateix que Kubrick va fer amb el famós vol de l'os a 2001: Una odissea de l'espai, una el·lipsi de 30.000 anys en un fragment. Endinsar-se a la cova dels somnis oblidats ajuda a entendre que els humans no ens distingim gaire els uns dels altres, ja sigui en el temps o en l'espai.”

A continuació insereix'ho nous trailers i una entrevista amb el Director:





Anteriors notes a l’Espeleobloc:

http://espeleobloc.blogspot.com/2011/01/la-cova-del-somnis-oblidats-2.html
http://espeleobloc.blogspot.com/2010/09/la-cova-dels-somnis-perduts-en-3d.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.