dijous, 23 de desembre del 2010

Wookey Hole, el llibre


Profusament il•lustrat en color i en blanc i negre (amb moltes fotografies inèdites), Wookey Hole, 75 Years of Cave Diving & Exploration explica de primera mà les històries dels bussejadors de Wookey Hole, des de l'expedició de 1935 dirigida per Graham Balcombe utilitzant els antics equips amb casc de plom dels pioners del escafandrisme, fins el moderns rebreathers, amb innovadores barreges de gasos per a bussejar a més profunditat.

Alhora que ens explica les exploracions superant els successius sifons d’aquesta complicada cavitat, amb els seus èxits i les seves tragèdies en un entorn excepcionalment difícil, en paral•lel anem constatant l’evolució tècnica d’aquests darrers 75 anys.


A través de les seves 368 pàgines se’ns ofereix una lectura de gran interès, especialment per als espeleobussejadors, i també pels espeleòlegs i per qualsevol que gaudeix d'una aventura autentica. La majoria dels capítols han estat escrits pels que van prendre part en l'exploració, especialment dels darrers últims 25 anys. Lamentablement molts dels primers autors ja no estan amb nosaltres i aquesta publicació és un testimoni del seu coratge i fortalesa.


Actualment la cavitat a donat lloc al desenvolupament un centre d’atracció local, amb múltiples serveis al voltant d’aquest entorn natural, compta amb accés turístic a les primeres galeries aèries i un museu amb la història de les seves exploracions.


Cal agrair als seus editors que ens permetin incloure en format scribd una selecció de capítols a tall
d’exemple.











Els que estigueu interessats en la seva adquisició podeu fer la vostra comanda en questes adreces:
http://www.amazon.co.uk/Wookey-Hole-Years-Diving-Exploration/dp/0901031070
http://www.whsmith.co.uk/CatalogAndSearch/ProductDetails.aspx?productID=9780901031075

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.