divendres, 24 de desembre del 2010

Col•loqui Lepiller


Michel Lepiller (1948-2006) fou una de les personalitats més brillants, fortes i complertes de l’espeleologia normanda, naturalista precoç, organitzador de l’espeleologia regional, brillant hidrogeòleg del carst i fecund articulista, traspassà en un malaurat accident automobilístic.

Pels seus escrits i pels seus actes seguirà sent un pioner en hidrogeologia càrstica, per descomptat de Normandia, però també de la conca de París o dels Alps de Savoia.

Molts investigadors honorats d'haver rebut i compartit amb ell la gran aventura de la recerca càrstica, organitzaren el 17 i 18 de maig de 2008 a la universitat d’Orleans un col•loqui francès amb el lema Hydrogéologie et Karst au travers des travaux de Michel Lepiller.



En aquest post, gracies a la generositat dels seus editors, inserim les actes complertes (218 pàgines).

Recomano vivament la lectura dels articles introductoris, especialment les síntesis de Michael Bakalowitz sobre el medi càrstic a la llum de les recents investigacions i la d’Alain Mangin sobre la hidrodinàmica del carst.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.