diumenge, 13 de juny del 2010

Ao l’últim Néandertal


Després de la trilogia de documentals realitzats per França Televisió (L'Odissea de l'espècie, Homo sapiens i el Ritus del Home), Jacques Malaterra acaba de rodar una pel•lícula sobre els neandertals. L'èxit internacional dels documentals, ha permès finançar aquesta pel•lícula per a la pantalla gran que promet ser un dels esdeveniments cinematogràfics del 2010. S’acaba d’estrenar a França aquest mes de maig.

Història
La pel•lícula està inspirada en el llibre de Marc Klapczynski Ao l’home antic. A través de la trobada entre un home de Neanderthal (Ao) i un Sapiens (Aki) retinguda contra la seva voluntat en un clan, el film aborda el tema de la desaparició dels neandertals. També vol donar-li una dimensió humana real, donant-li emocions, la generositat i la solidaritat, fins i tot. "Ens fa conscients del que som. Va viure molt més temps que nosaltres en aquest planeta. Aquesta preocupació ens ha d’interpel•lar ", va dir Jacques Malaterra.


Actors
Dirigit a l'audiència més àmplia possible, el director compta amb un repartiment internacional. El paper principal està en mans de Paul Simon Sutton, Ao (un actor de teatre anglès) i Aki per Aruna Shields (una actriu índia). Els actors van ser seleccionats en base a la seva capacitat d'expressar els seus sentiments amb els seus cossos. De fet, els actors "parlen" un llenguatge específic (el “neaderthalienc”) i les imatges no estan subtitulades.

Aquí us presento dos trailer d'aquesta pel·licula.







Escriure -tal o -thal?

"L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) recomana fer servir el neandertal en lloc del neanderthal. Perfecte, és una decisió ben encertada, no només perquè és més fàcil d'escriure sense h que amb h --cosa que s'agraeix molt-- sinó també perquè el nom en teoria és alemany, i la versió original, que vol dir "vall de l'home nou" s'escriu sense la h."

2 comentaris:

  1. Les coves son la cuna de humanitat.

    impresionant.

    ResponElimina
  2. Algú sap quan s'estrenarà als cinemes catalans? Tinc entès que serà a finals de setembre, però hi ha llocs on es veu que ja l'estan projectant(?)
    En principi el tema sembla interessant, espero que no sigui una Guerre du Feu II... en fi, quina valoració n'ha fet el públic que l'ha vista? No trobo cap comentari enlloc.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.