dijous, 24 de juny del 2010

Àcars cavernícoles

El 14 de febrer d’enguany, Cécile i Martial exploraven la cova de Sant Marcel d'Ardèche i van fer algunes fotografies de la seva exploració

De tornada a casa, Martial va observar de prop les imatges en l'ordinador i es va sorprendre del que va descobrir ... De fet, en algunes de les fotos semblava veure’s uns petits "insectes" a l’extrem de la gota d'una estalactita ...

Efectivament es tracta d’uns minúsculs animals de talla microscòpica de l’ordre de 0,1 a 0,3 mil•límetres!

Segons Jean-Michel Lemaire, entomòleg, els insectes fotografiats poden ser àcars aquàtiqus o hidroàcars, predadors i paràsits d’insectes aquàtics que son freqüents en el cursos d’aigua superficials.


Com han arribat a l’extrem d’aquesta gota? Pel conducte de l’estalactita? Son troglobis? Caldrà recollir-ne algun exemplar per poder donar resposta als interrogants que es plantegen.

Un camp d’estudi molt especialitzat on la fotografia subterrània adquireix un nou iterés amb aquesta possibilitat, certament fortuïta, de captar insectes cavernícoles invisibles a l’ull nu.


 
Per ampliar la informació visiteu la pàgina de la Union Spéléologique de l’Agglomération Nancéienne (Meurthe-et-Moselle, France).

2 comentaris:

  1. L’informaciò es prou interessant, mes presenta un “lapsus calami” important ja que ela Àcars no son insectes, dongs son Aragnits.

    ResponElimina
  2. Eso iba a decir yo también... pero le puede pasar a cualquiera. Un artículo muy interesante. Brillante fotografía!

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.