Aquesta cavitat d’erosió marina, excavada aprofitant una de les falles que orienten les cales del Cap de Creus és prou coneguda pels mariners, caiaquistes, submarinistes i amants dels indrets amagats.
Darrerament també es freqüentada pels aficionats a saltar a l’aigua des d’altures creixents; l’escassa fondària del punt més interior ja ha provocat accidents per manca del suficient coixí aquàtic.
Tot i que pròpiament podríem dir que actualment és simplement un pont de roca de 35 m de longitud resultant de la destrucció d’una part del sostre de la cova preexistent, no deixa de ser un fenomen tant interessant com espectacular i per axó constitueix un punt d’interès de l’itinerari pedestre núm. 15 (geològic) del Parc Natural.
En aquests enllaços podeu trobar-hi més informació:
Els nostres amics documentalistes ens diuen que no es coneix cap topografia de sa cova de s’Infern i que caldria fer-la, precisament ara que el IV volum del Catàleg Espeleològic de Catalunya d'en Jordi de Valles que engloba aquest relleu es troba en estadi molt avançat de redacció i es el proper que es publicarà aquest any.
dons ja ho sabeu.
ResponEliminaa per feina
A mitjans del 80 vaig possar un parell de spit per baixar al fons. Era un indret molt especial.
ResponEliminaVíctor Ferrer