dimarts, 27 d’abril del 2010

Cave tubing

Els rius subterranis son un atractiu turístic de primer ordre i la navegació en barques un clàssic, recordem com a més properes, el riu subterrani de la cova de Sant Josep a la Vall d’Uixó, o la navegació del riu subterrani de Labuiche en el país de Foix, fins i tot , el passeig romàntic i musical al llac de la cova del Drac a Porto Cristo.

Però en aquests temps de l’aventura on cal cercar mes emocions, el operadors turístics s’han inventat una nova modalitat, el Cave Tubing on cal deixar-se arrossegar pel corrent flotant amb neumàtics pels rius subterranis. Una experiència adrenalitica i habitualment divertida.

El paradís d’aquesta activitat és sens dubte el país caribeny de Belize on proliferen les ofertes d’aquests passeigs aquàtics.

Tot i el divertiment que representen aquestes activitats, no es pot descartar un cert risc i per evitar que algú s’ofegui les empreses mes conscients equipen als participants amb equips salvavides. Però cal recordar que el 29.09.08 Linda Linan de 52 anys procedent del creuer Carnival Glory practicant el Cave Tube en Belize en circumstàncies d’aigües molt crescudes i ràpides provocaren que el corrent la projectés contra una paret lateral de la cavitat amb resultat de mort immediata.

Una altra destinació amb Cave Tubing és Nova Zelanda en la Waitomo Cave, la dels famosos cuc de llum.



Tot seguit incloc tres vídeos d'aquestes "aventures" guiades de Cave Tubing a Belize.





1 comentari:

  1. VICTOR, no se como te lo montas, pero me estoy haciendo asiduo de tus artículos, debe de ser un trabajo duro encontrar todo lo que publicas, Grácias. Fèlix Alabart.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.