Biodiversidad Virtual és una web imprescindible per conèixer els animals de la Península Ibèrica i les Illes Balears. Té un parell d'anys i està oberta a les aportacions de tothom, expert o no. Es tracta de crear galeries de fotos de gairebé tot tipus d'espècies, rigorosament classificades. Insectes, plantes, fongs, rèptils i amfibis, mamífers, aus i peixos hi tenen el seu espai.
Els usuaris, prèviament registrats, poden pujar la imatge de qualsevol animal o planta i, si no ho tenen clar, deixar-la en una carpeta de treball on els especialistes de la web el classificaran. També es poden fer comentaris. Coordinada pel naturalista Antonio Ordóñez, aquesta gran base de dades col.laborativa ja té més de cent-vint mil imatges. La web té un codi de bona conducta per garantir que les fotos es facin sense molestar cap animal.
També inclou un apartat wiki per intercanviar informacions en text i organitza jornades de "testing", és a dir, sortides al camp on experts i aficionats poden compartir experiències i aprendre.
Tot i que la seva orientació és bàsicament faunística, també hi podem trobar materials geològics, i el que es més interessant que sovint hi ha algun expert que s’apresta a determinar-los, com en el cas que us presento a continuació:
Us recomano que l’exploreu a fons, és una font d’aprenentatge i consulta força interessant.
Editen una revista periodica BV news que es pot descarregar en format pdf i en el seu número 2 (gener 2010) publiquen un article dels companys de Villacarrillo sobre el Carst de guix de Gobantes que m’han autoritzat a reproduir-lo en el nostre bloc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.
Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.