divendres, 26 de març del 2010

La pedrera Berta. Un nou abocador? (2)


Comunicat del Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius CEPSA:

"com sabreu fa setmanes va sortir la notícia que el tribunal suprem ha resolt a favor de l'empresa FCC el recurs contenciós que fa anys s'arrossega pel projecte de restaurar la pedrera Berta, entre Sant Cugat i El Papiol, dins del parc de Collserola, amb un abocador de residus en bales procedents d'ecoparcs. Ens consta que efectivament FCC vol tirar endavant el projecte de fer un abocador de bales a la Berta, en terreny granític, fisurat, i a sobre d'un aqüífer dels més importants de l'area metropolitana.

Davant d'aquesta terrible amenaça per la nostra estimada Collserola, des del CEPA hem organitzat un acte de divulgació de la problemàtica el proper 7 d'abril a les 19.03 h. al Club Muntanyenc Sant Cugat.

Parlaran, a banda de nosaltres, el Jesús Carrera (l'hidrogeòleg que des de la UPC - ara està a l'Institut Jaume Almera del CSIC - va fer l'informe que desaconsellava totalment la ubicació), el José Luís Salazar, de l'AVV Valldoreix Sud i president de la secció de medi ambient del Col·legi d'Advocats de Barcelona, l'alcalde del Papiol, el president de la federació d'AVV de Sant Cugat, la alcaldessa-presidenta de l'EMD Valldoreix i en Pau Pérez, autor de llibres i articles sobre aquest i altres casos com el de l'abocador del Garraf. "


Reportatge publicat al suplement Vivir de La Vanguardia del 04.02.2010



Arguments d'oposició a l'abocador.



Enllaç article anterior a l'Espeleobloc

Enllaç a la pàgina de CEPA

Enllaç a la pàgina del Club Muntanyenc Sant Cugat



Nota suggerida per Enric Porcel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.