dijous, 15 d’octubre del 2009

La Font de Rivert

El sistema hidrogeològic i conglomeràtic de la Font de Rivert – Cova Cuberes (Serra de Lleràs - Pallars Jussà) és un dels mes interessants de Catalunya.

El dia 23.02.80 membres de la SIE amb l’eficaç ajuda tècnica dels companys del IEES i d’en Oleguer Escolà s’injectaren 7,5 litres de fluoresceïna al Riu Auzmendi de la Cova Cuberes, i el 15.03.80 es recolliren els fluocaptors a la Font de Rivert amb una coloració apreciable a ull nu de color verd intens. L’anàlisi donà 32 mg fluoresceïna / litre.

La major part d’aquest trajecte, que supera els 3 quilòmetres en línia recta, resta encara desconegut...

Les exploracions subaquàtiques a la Font de Rivert, (també anomenada “font d’amont”) durant els anys 70-80 tant per l’UNISUB de Sabadell com pel Diego Ferrer del GEB de Badalona no havien estat documentades i calia mirar-ho novament.

En Josep Guarro (SIE) fa una primera immersió l’any 95 amb dues ampolles de 13,5 i una segona i “definitiva” immersió el juny del 97 on malgrat haver reduït el volum de les ampolles (2 de 6 litres amb muntatge lateral a l’anglesa) no pot superar l’estretor final, després d’haver recorregut 70 metres de galeria submergida amb un punt baix a -7m.

D’aquesta darrera visita, us presentem unes fotos obtingudes per digitalització casolana de les diapositives originals, gràcies al bricolatge d’en Pere Cantons.



Adjuntem dos articles publicats a EspeleoSie i a les actes del VIIIè Simposi d’Espeleologia








1 comentari:

  1. Gràcies Pere i Victor per "rescatar" aquestes fotos..sols una puntualització, la primera immersió que vaig fer no va ser el 1996, sinó el Juny de 1995, com diu l'article publicat a l'Espeleosie, i també a l'antiga pagina web:
    http://personal.redestb.es/jep/rivert.htm

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.