dimecres, 14 d’octubre del 2009

Dues cavitats de Tendeñera a la revista Muntanya


Amb una magnifica foto d’en Roger Rovira de portada, la revista Muntanya del CEC, (número 885 octubre 2009) ens presenta un article Manel Trepat sobre activitats de l’ERE – CEC a la zona central de la Serra de Tendeñera.

Les cavitats estudiades son la Grallera de Batxessanga 452 m de desnivell (-405 i +47)
i l’Avenc de la Fita del Líquens de -428 m.

L’article ja publicitat en altres medis d’internet ironitza sobre les dificultats de fer prospecció espeleológica.

Felicitem a l’ERE – CEC per la feina realitzada.

Sense desmereixer aquestes troballes, abans al contrari, ja que han sabut trobar unes esplèndides cavitats, cal constatar que aquest sector fou prospeccionat inicialment per la SIE els anys 1975, el 1982 i el 1983 amb resultats poc espectaculars (Espeleosie 28 – gener 1986) en quant a grans cavitats, però on ens feu una primera tasca de catalogació i troballes bioespeleològiques.

Per completar aquest post us adjuntem el format Scribid els articles citats i un estudi geomorfològic de la serra de Tendeñera d’Enrique Serrano publicat a la revista d'especialització geogràfica Ería.




Espeleosie 28


geomorfologia


Gràcies a la generositat del CEC que ofereix en format pdf les seves revistes, podeu trobar l’exemplar complert de Muntanya 885 en aquesta adreça.

2 comentaris:

  1. Enhorabona per la tasca que realitzeu recercant informació espeleologica amb aquest bloc. I respecte a l'article de tendenyera em quedo amb una frase de Jacinto Benavente "Mundo es este de toma y daca..." No Calen expedicions nacionals, ni tampoc gent de fora per venir a explorar a casa... Salut i bones exploracions

    ResponElimina
  2. Es bó que trobeu noves cavitats amb la vella técnica de sempre. Felicitacions per els nous avencs. M'agafan ganes de tornar als Picos com ala 80.
    Lo millor de tot els textes ironics i divertits, forats tenim molts pero textes tan atipics no.
    Endevant

    Victor Ferrer

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.