dilluns, 12 d’octubre del 2009

Emparedados

Del 18 al 20.09.09 tal com us varem explicar es realitzà un atac als Pozos Emparedados del Ibon Viejo (Bozo de Vernera), on una càmera de fotos Olympus Mju 1030 SW, es precipità pel darrer pou de boca tan estreta que fou impossible recuperar-la.

Recuperant la càmera... 3 i 4.10.09 narració rebuda d’en Josep Colomo:

"Sortim del refugi amb molta empenta i ganes d'assajar amb els petards. No tenim massa clar poder trobar la càmera en bon estat però si més no pensem sortir pel Meyodiya.

L'aproximació es presenta immillorable en quant al temps i les vistes són espectaculars, sobretot pels que només hi havien trobat boira.

Un cop a la boca inferior observem que el nivell de gel a la cavitat ha baixat molt respecte l'anterior entrada. Immediatament també comprovem que la corrent d'aire present a la cavitat en anteriors prospeccions ha disminuït considerablement, això ens fa pensar que possiblement sortirem per el mateix punt on hem entrat.

Ens disposem a col·locar l'artefacte que ens obrirà pas a socorre la càmera d'en Víctor.

Tot seguint els passos de l'artificier (Edu Ruiz) en Josep detona el petard per acte seguit observar com tot el pou d'accés a aquest punt s'omple d'una densa boira, impossibilitant qualsevol accés immediat al pou. Vist això, i la manca d'aire circulant que ens ajudi a retirar el fum amb facilitat, decidim baixar a fer nit per afrontar-ho el dia següent.

Tant bon punt surt al sol ja ens encaminem cap a la paret i un cop arribats al punt crític, comprovem que el fum ha desaparegut.

En Josep fa honor un cop més dels seus dots davant d'una estretor i un cop a l'altre cantó comprova que la càmera, tot i està sota un bloc, es troba amb bon estat i tira fotos! "

Fotos "recuperades" del 19.09.09


L'Edu Ruiz va aprofitar la sortida de “recuperació” per filmar el següent vídeo:



3 comentaris:

  1. BIEN PER OLYMPUS JO TINC LA 770SW I SON UNA CANYA

    ResponElimina
  2. Després que la Nikon se ofegués en la Ifri N´Taouya, he conseguit una Olympus Stylus 1050. Diuen que ho aguanta tot: ara, no faré servir amb aquesta cámera el banc de proves d´en Victor!

    Floren

    ResponElimina
  3. Ya se que hace unos meses que estoy desaparecido del SIE, con lo del estudio de bichos en las copas de los árboles. Pero cada vez que veo estas campañas me entra una cosa...
    Espero hacer un hueco para alguna salida porque extraño las topos y el machaque. Lo del rescate de la cámara del Victor ha sido una operación sensacional, algo así como "No dejamos ningún compañero detrás!"

    Por cierto, felicidades por la campaña de verano en la Vernera.
    J. Mederos

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.