dimarts, 22 de setembre del 2009

Vernera Campanya Estiu (06)

El cap de setmana del 18 al 20 de setembre del 2009 hem pujat novament a Vernera. L’objectiu principal era continuar l’exploració de les cavitats penjades per damunt del l’Ibon Viejo.

Pozos Emparedados del Ibon Viejo

Amb pluja, neu i boira, les condicions no eren les desitjades, però això no fou obstacle pel trio Codina, Colomo, Subi remuntessin els 1.000 m de desnivell fins el Bozo de Bernera (2450 m) i rapelant 70 metres de paret continuessin l’exploració de la cavitat.

Axó si el primer un bon desdejuni, després estiraments i a continuació com caragols amunt amb la casa al damunt. Calculen sortir de matinada i faran bivac a la “pagoda” (refugi forestal de Vernera).





Aqui teniu un zoom de visualització de la paret.



El nou tram amb importants masses de gel donen als conductes una gran qualitat estètica. El punt final d’aquesta jornada és un pou d’entrada prou estreta com per que calgui eixamplar-la amb mitjans contundents. Precisament analitzant aquest pou, la càmera fotogràfica es precipità i ens hem quedat sense fotos i sense màquina. Continuarem!

La topo actual presenta un recorregut de 346,95 m i -99,73 m de desnivell. Per la seva condició de cavitat aspirant i boca freda somniem en que sigui un possible candidat a constituir un nou accés al sistema de la Peñal Mediodía.

Aquesta boca alta afegiria els suficients metres més per tal d’aconseguir la màgica xifra dels -1.000 m.


Prospecció rascler de Lizara

El Cantons i el Victòr pentinaren una bona part del rascler de Lizara sense resultats ressenyables.

Caldrien forces tasques de desobstrucció per accedir a les cavitats que sospitem es desenvolupen per sota de multitud dolines, sumiders i esquerdes que en alguns casos han estat objecte de taponament exprés pels pastors i ganaders per tal d’evitar la caiguda del bestiar que hi pastura pels voltants.




Espelunga de la Pedrola

De retorn a casa, la carretera entre Jasa i l’encreuament amb la vall d’Hecho, voreja els relleus de la Pedrola on es veu una boca penjada que encara no havíem pogut accedir-hi. Es tracta d'una petita cavitat de menys de 10 metres de desenvolupament.

Procurarem tornar a Vernera en les properes setmanes si les condicions climatològiques no ens ho posen més difícil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.