divendres, 21 d’agost del 2009

L’Abisme

L’Abisso, la Spluga della Preta

El 14.06.1925, ja fa mes de vuitanta anys que s’inicià la història de les exploracions a l’Espluga della Preta, amb els rudimentaris sistemes de l’època un grup d’alpinistes de la Secció Universitària del CAI Verona descendiren el primer pou, el famós P 131 metres de l’espeleologia italiana.

La vertiginosa profunditat dels seus pous i les nombroses estretors que la caracteritzen han convertit aquesta cavitat en un mite per nombrosos espeleòlegs. Per bé i per mal pot ser considerada com un símbol espeleològic on es confronten somnis, ideals i enganys.

El coneixement de la cavitat està envoltat d’uns successos singulars herència de les diferents etapes tècniques i polítiques que han viscut els seus exploradors.

Història apassionant que avui podem reviure gracies al film de 75 minuts d’en Alessandro Anderloni, guió d’en Francesco Sauro del que aquí teniu la seva presentació:



El DVD


El llibre
Tot recentment he rebut el llibre de l’amic Francesco Sauro, L’Abisso vuitanta anys d’exploracions en la Espluga della Preta, una lectura interessant per aquests dies de vacances, on l’autor d’escriu una epopeia no simplement de l’espeleologia mundial, sinó de l’exploració en el seu ple sentit.


Editat per CDA&Vivalda Editori Srl.
Torino 2007
264 pagines
46 fotos
ISBN 978-88-7480-106-0

Podeu trobar més informació en aquesta pàgina web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.