dissabte, 11 de juliol del 2009

Les Deus

Les Deus a Sant Quintí de Mediona es una cavitat excavada en un potent relleu de travertins.

La singularitat mes notable de la cova és la circulació d’un petit riuet subterrani que en sortir a l’exterior alimenta un popular conjunt de fonts.


En Pere Cantons continuant amb els seus estudis de les cavitat penedesenques organitzà un parell de sortides per aprofundir en el coneixement de la cavitat, restant encara pendent d’explorar l’exigu sifó terminal, a l’espera de la disponibilitat dels nostres companys espeleosubs.


Fruit d’aquestes visites es feu un reportatge fotogràfic i s’aixecà la topografia de la que us presentem una versió reduïda.



La habilitació de recorreguts interiors per facilitar la visita i evacuació dels “turistes” ha transformat profundament la cavitat, ampliant galeries i creant-hi divisions artificials per amuntegament del propis travertins extrets d’altres indrets de la cavitat, de tal manera que cal filar molt prim per localitzar els trams originals.




Veieu un muntatge foto-video realitzat per Pere Cantons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.