dijous, 16 de juliol del 2009

Destrucció de la Cova de Chaves

He rebut de mans d’en Ramon Canela el vídeo de la concentració de protesta per la destrucció del jaciment arqueològic de la Cova de Chaves.

Tot i el temps transcorregut des de la seva gravació el 03.05.09, aquest vídeo no tant sols manté el seu valor testimonial, sinó que és també una ocasió excel·lent per recordar la magnitud del delicte perpetrat.

L'acte estava convocat per la Federació Aragonesa de Muntanya (FAM), la Federació Aragonesa de Espeleologia, l'Associació d'Amics del Museu de Lleida, l'Associació d'Acció Pública per a la Defensa del Patrimoni aragonès (Apudepa), Ecologistes en Acció i l'Associació San Martín de Sies, i va ser recolzat per militants d'IU i CHA que es van sumar a la iniciativa. Representants dels col lectius organitzadors de la concentració van condemnar la destrucció de l'esmentat jaciment arqueològic.

El president de l'Associació d'Amics del Museu de Lleida, Félix Montón, va ser l'encarregat de llegir manifest conjunt dels col lectius participants, en el qual es va subratllar que la destrucció de la Cova de Chaves "impedeix la recollida d'elements que han sobreviscut a través del temps, d'acord amb un mètode científic, contrastat i rigorós ".

Durant la seva intervenció, va indicar que la cova de Chaves era un dels jaciments arqueològics més importants d'Espanya i el més destacat en la Comunitat aragonesa. Fins al moment, va assegurar, "només es coneixia un cinc per cent de la informació que s'havia preservat durant mil·lennis fins a l'actualitat". Els col lectius van definir "la destrucció de la cova de Chaves com un atemptat contra el patrimoni, i van exigir que es faci justícia als autors d'aquest trist i lamentable “desatino".



Per valorar la importància del jaciment incorporem en format scribd/pdf un llarg document que detalla una de les troballes més rellevant realitzades: els còdols pintats.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.