dijous, 7 de maig del 2009

Evolució del carst al sud de la mediterrània


El 3r Simposi Internacional sobre "Evolució en el karst del sud de la Mediterrània" - es celebrarà a Ragusa els propers 29-30-31 de maig de 2009, coincidint amb el 35 aniversari de la fundació de la CIRSA.

L'esdeveniment té com a objectiu promoure el coneixement del càrst dels països mediterranis del sud, i augmentar la consciència de la seva importància en l'àmbit acadèmic, de la recerca, en la comunitat espeleològica i el públic en general. El Simposi compta amb el patrocini de l'Any Internacional del Planeta Terra (UNESCO-UIGSE) de la Societat Espeleològica Italiana, la Federació Regional Siciliana d'Espeleologia i la Societat Geològica Italiana.També han donat el seu suport els Departaments de Ciències de la Terra i Geologia de la Universitat de Palermo, Catania i Messina, a Itàlia i Benghazi a Líbia.

En primer lloc, alguns números del que és un bon auguri: més de 40 comunicacions per la presentació oral, un bon nombre de cartells i una important participació dels del món de la recerca universitària i el de l'espeleologia. Pel que fa als estrangers hi ha participants de Bengasi, Malta, Espanya i Grècia fins ara.

En resum:

Dia 29 de maig, inici del Simposi Internacional, amb la presentació d'informes en les sessions científiques, i l'obertura de l'exposició. El mateix dia es durà a terme sense interferir amb els treballs del Simposi, altres dos esdeveniments especials: la visita del Museu Paleontològic de Comís, durant el dinar i a la nit, la presentació de la Cirene Karst, en un teatre. Una festa de benvinguda finalment tancara el dia.

Dia 30 de maig, continuarà la tasca dins dels temes de les sessions científiques en el programa, per acabar amb el banquet al final del Simposi, establert en el màgic marc del Castell de Donnafugata.

El 31 de maig, viatge a l'espectacular vall fluviocarsica dell'Anapo i Calcinaro amb les propostes de la necròpolis de pantalà, menjar en un farmholiday i, per últim, visita el llegendari RNI Grotta Monelli de Siracusa.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.