dimecres, 15 d’abril del 2009

Operació Nivell Freàtic - Els “Dalton” a l’Esquerrà

Tal com informàvem en la crònica de la II Trobada del Garraf organitzada pels companys de la UME de Gavà, els germans Serrano, popularment coneguts com ”els Dalton”, actualment de la SES del GER, exposaren,utilitzant unes 150 imatges, el detall de les seves activitats de desobstrucció a l’avenc de l’Esquerrà d’Olesa de Bonesvalls.

Aquí us presentem, amb l’autorització dels seus autors, un petit resum de les descobertes que han realitzat en aquesta cavitat.

2003 Túnel de la Pastanaga

Intrigats per l’incògnita que apareix a les antigues topografies, eixamplen l’accés al pou final d’aquest sector i troben un missatge dels seus primers exploradors. Això els fa concebre una campanya sistemàtica de revisió i desobstrucció que en atenció a les tasques que realitzen els espeleòlegs del G.E. Rubí no començarà fins el 2007.


Operació nivell freàtic

2007 Via Ratpenat fins els -305

2007 Via Anna Mª Pallejà fins -245


2007 Nova capçalera Pou de la Platja

2008 Nou P15 lateral a la Sala Brussoto

2008 Localització d’una possible 3a boca

2008 Galeria dels 100 anys


2008 Descens i condicionament de l’accés pel Margalló


Situació actual



La tasca continua, a l’Esquerrà i a d’altres cavitats del Garraf, on aquests professionals del martell i l’escarpa, incansables artesans de la desobstrucció i l’exploració, estan ampliant els límits anteriors guanyant-se a pols el nou títol de constructors d’avencs.

El nostre reconeixement i admiració. Enhorabona amics!

3 comentaris:

  1. Enhorabona als exploradors, és una feina magnífica.

    Jordi de Valles

    ResponElimina
  2. Todos sois formidables y ... Felicitaciones de uno de vuestros fans.
    Paco Miret

    ResponElimina
  3. Benvinguda sia i x molt de temps
    cordialment jordi Coma

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.