dijous, 15 de gener del 2009

Associació Catalana de Bioespeleologia

Una nova associació dins l’espeleologia especialitzada

Un grup de companys, desprès de molts anys d’activitats espeleològiques i d’una quasi plena dedicació a la recerca, captura i estudi de la fauna cavernícola, vam decidir engegar la labor de crear una nova associació. Els que ens agrada la “bio” creiem que és necessari anar tots junts a fi de concentrar forces. Molts ja ens coneixem però no sabem el que fa l’altre. Cadascú, diem que, va al seu aire i això no ens permet treure tot el rendiment.


L'origen de la nostra formació ha estat, de fa molts anys, el Museu de Ciències Naturals-Zoologia- de Barcelona, de la ma del nostre estimat Dr. Francesc Español. Varis companys amb els que iniciarem en conjunt l'interès per la fauna han esdevingut catedràtics, professors, doctors, etc. i segueixen amb l'estudi de grups particulars de fauna cavernícola; araneids, coleòpters, miriàpodes, etc. i contínuament els demanem col.laboració per determinar la fauna recollida.

Fruit d’aquesta inquietud ha sigut la creació de l´ASSOCIACIÓ CATALANA DE BIOESPELOLOGIA -BIOSP-, una entitat que vol ser el nexe de connexió, entre tots els que, d'una forma o altra, es senten atrets per l'estudi de la fauna subterrània a qualsevol nivell; local, nacional o internacional, així com una futura font per la formació dels espeleòlegs.

L’Associació ja està legalment constituïda i inscrita al Registre d’Associacions de la Generalitat.

El vincle amb el Museu seguirà tant fort com sempre. De fet, seguim els contactes i col.laboracions amb el Laboratori de Bioespeleologia al front del qual hi ha l’entranyable amic Oleguer Escolà; amb el Departament d’Entomologia –al front del qual hi ha Gloria Masó, en la que sempre hi hem trobat tota mena de col.laboració,- I personalment, la Directora del Museu, la Dra. Anna Omedes, que en ser informada dels nostres desitjos ens ha encoratjat a iniciar aquesta línia creixent d’evolució.

Aquesta Associació, exigeix un caire multi-disciplinari. Ja no n'hi ha prou amb la cacera i determinació de la fauna. Són necessaris especialistes en diverses branques; geologia carstologia, climatologia, fauna cuaternaria, antropologia, espeleobotànica, etc, especialitats que ens ajudaran a comprendre la fauna subterrània amb relació al seu entorn. És per això que seran benvinguts tots els estudiosos i els que tingueu curiositat i interès en formar part d'aquesta nova entitat que vulgueu iniciar o ampliar la vostra relació amb la fauna subterrània. També aquesta Associació està oberta a col.laborar amb altres institucions que puguin estar interessades en l'àmbit cavernícola.

Així doncs, estalvieu-vos la següent pregunta: Quin paper hi tindré jo dins d’un grup que pot semblar-me massa ”especialitzat”? Perquè la resposta és senzilla: Hi pots tenir el paper que tu mateix siguis capaç de desenvolupar, doncs la feina, si es comença, no s’acaba mai. El problema és començar! Animeu-vos a participar en aquesta tasca!

Tots els que esteu interessats en formar part d’aquesta Associació Catalana de Bioespeleologia o desitgeu més informació, contacte personal, etc. ho pot fer a traves del mail biosp@hotmail.com


Floren Fadrique, Jordi Comas, Lluís Auroux

3 comentaris:

  1. Felicitacions i endevant!!
    F.Miret

    ResponElimina
  2. Benviguda sigui aquesta nova associació cientifica dedicada integrament a la Bioespeleologia.

    Sort i bones captures!

    ResponElimina
  3. Enhorabona per la iniciativa, ànims i endevant!

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.