divendres, 2 de gener del 2009

Anuari 2007 FEE

L’anuari de la Federación Española de Espeleología, recull anyalment (generalment amb un any de retard respecte al de portada) informació general de la federació, de la composició dels seus òrgans federatius estatals i “autonòmics”, dels club i les activitats realitzades, i finalment una llista de grans cavitats.

L’any 1979, sota l’anterior figura jurídica de Sección Española de Espeleología del Consejo Superior de Deportes, és publica el primer anuari (59 pàgines).

A l’any següent 1980 la foto de portada inaugura el color (79 pàgines).

L’any 1982 ja sortí editat per la Federación Española de Espeleologia (119 pàgines).


L’any 1984 a portada apareix una foto que vaig fer al Pozu Cabeza Muxa (-936m), amb la curiositat de que fou retocada pels editors, per tal de “tapar” les bambes que lluïa en Manel Boronat, -no es deurien considerar prou apropiades- reconvertint-les ens uns "escarpins" de neoprè. (129 pàgines).

Podríem anar destacant petits detalls de major o menor interès, però en realitat la veritable vàlua del anuari ha estat la seva continuïtat gairebé durant 3 lustres.

Ara l’edició del darrer exemplar que correspon al 2007 (168 pàgines) s’ha editat en pdf i penjat a la pàgina de la FEE a disposició de tothom. Aplaudim la iniciativa i ... fora genial que també es poguessin penjar els dels anys anteriors.




L’anàlisi de les dades contingudes es presta a múltiples consideracions, per exemple: l’any 1979 es federaren a Catalunya 1.260 espeleòlegs, i el 2007 tant sols 462 obtingueren la targeta habilitada per la FEE.

Hi ha hagut un descens dels practicants? O un descens dels federats?

Potser les dues circumstàncies alhora, però sobretot dels que no van considerar convenient “habilitar” la seva llicència federativa per l’Espanyola.

Es per pensar-hi, oi?

1 comentari:

  1. Evidenment que hi hagui tant pocs federats a la "espanyola" diu molt del estament estatal (ells diuen "Nacional"), remarca una molt mala gestió federativa, una deriva al centralisme "puro y duro", la gent no hi veu que li aporta el pertanyer a la FEE a no ser el maltracte diari.
    Hi ha els que hi diuen que tot va començar amb la era "Pepito", des de que la Fede va canviar el seu domicili social de Barcelona a Madrid. Va ser una davallada en quantitat i en qualitat.
    Hi ha el que hi diuen que la nostra federació hauria de ser la dels Països Catalans, opció actualment prohibidisima pel estat frances i espanyol.
    En fí, com no canviin els vents aixo no rutlla!!

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.