dissabte, 14 de juny del 2008

Cova de l'Autopista

La Cova de l'Autopista amb els seus 4.500 m de recorregut i -82 de desnivell és la cavitat amb major desenvolupament de les terres Valencianes.

Descoberta i oberta accidentalment el 1984 al construir l'autopista València-Alacant. Es troba propera a les poblacions de Benirredá i Benipeixcar, al peu de la muntanya de Sant Antoni.

Com que es troba en terrenys de la concessionària de l'autopista cal demanar-los permís per a la visita.

Es tracta d'una cavitat laberíntica generalment de reduïdes dimensions, on la seva major vàlua és la quantitat i qualitat de les seves formacions aragonitiques que és troben protegides pel propi amagatall que constitueix el complex desenvolupament de la cavitat.


Si voleu visitar-la us recomano que us mireu a fons la següent pàgina web, on el seu autor Miguel Guerrero detalla aquesta particular topografia i dins d'ella situa una bona colla de fotografies com les que il·lustren aquesta nota.


No deixa d'ésser sorprenent que la major cavitat que coneixem all País Valencià no tingués cap comunicació amb l'exterior i que sigui una obra pública la que l'hagi obert accidentalment.
Al final resultarà que no ens tenim que queixar tant de l'administració i dels peatges de les autopistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.