diumenge, 20 d’abril del 2008

La cova de l'Ormini

El bon amic Ferran Cardona m'envia un informe que ha realitzat sobre la cova de l'Ormini per tal que lliurement, pugui fer-hi un resum en aquest bloc. La veritat és que, tot i la seva longitud, prefereixo reproduir-lo en la seva integritat, ja que el considero un treball modèlic, que ens pot servir de mestratge, de com analitzar una cavitat en vistes al seu possible condicionament "turístic".

Com que de moment, aquest entorn no presenta directament fitxers en format doc/pdf, he transformat el text en imatges que, per una visió còmoda cal que feu clic sobre elles per ampliar-les.

Bona lectura.



















4 comentaris:

  1. Com a complement vull afegir-hi quelcom a l´apartat FAUNA.
    En aquesta cavitat, durant la visita que es menciona de l´any 1910 d´en M. Faura i Sans amb Jeannel i Racovitza, es va descubrir un nou coleòpter cavernícola, el Speophylus fonti, descrit pel mateix Jeannel y trobat després també en altres cavitats del Boumort.
    Amb les noves denominacions, ara el seu nom científic és Troglocharinus (s. str.) fonti (Jeannel 1910).
    Lluís Auroux

    ResponElimina
  2. M'ha semblat molt interessant aquest estudi de la cova, ja que és molt complerta. M'agradaria anar a visitar-la el que no sé si està oberta o s'ha de demanar algun clau per poder-hi accedir a la cova. Merci.

    ResponElimina
  3. Aquest cap de setmana hem anat a visitar la cova. Veritablement la cova es espectacular i vàrem estar unes 3 hores a dintre. El temps passava volan observant les diferents formes i colors de les columnes , massisos i estalgtites. La cova està oberta ja que van forçar el pany.(antigament es demanava una clau per protegir-la, ara han tret les senyalitzacions per arribar a la cova i costa força de trobar)

    ResponElimina
  4. La persona que vulgui trobar la cova, ara esta penjat al wikiloc el track. Per més informació passeu per Organyà al Bar El Portal,(els que han fet el track) i us resoldran qualsevol dubte, apart de deixar-nos els focus, per poder veure a les coves. La nostra visita va ser fantàstica, el camí es per anar 4x4, nosaltres anàvem amb un turisme, però si pot anar. Les coves a dintre meravelloses, vam poder tirar força fotografies. També ens van indicar que a ma esquerra pel camí hi ha una font molt maca.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.