divendres, 12 d’octubre del 2007

Xina: primer -1.000

L’extraordinari carst Xinès a la llum de les darreres exploracions va adquirint el relleu que es mereix, en bona part gràcies als treballs de la Hong Meigui, societat internacional dedicada a l’exploració de les coves de Xina.


Des de gener del 2001, els 100 membres de la societat, provinents de 13 països han localitzat mes de 1000 entrades i cartografiat 273 quilòmetres de galeries incloent-hi les més profundes d’aquest immens país.


Ara ens arriba la noticia de la connexió d’una sisena entrada al sistema Tianxing Dongxuexitong que li permet arribar als mil metres de fondària i 35 quilòmetres de recorregut. Cal destacar l’enllaç de la Miao Keng (amb un pou de 491 metres) al confluent sistema de la Dong Ba.


Per aproximar-nos a la visió d’aquest complex, presentem lleugerament adaptada la topografia del 2006. En aquell moment la fondària era -983 metres i, 19.204 m el seu recorregut.


Al mateix equip li correspon la topografia de la Longmen Dong en conglomerat amb 13.190 de recorregut i -355 de desnivell. Gairebé el primer quilòmetre d’aquesta “Boca del Drac” està electrificat i condicionat per la seva visita turística.


Noticia desenvolupada partint d’una informació d’en Josep Guarro.
(Imatges extretes de la pàgina de la Hong Meigui)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.