dimarts, 25 de setembre del 2007

Remenant per la Fira del llibre


Del 21 de setembre al 7 d’octubre de 2007, al Passeig de Gràcia de Barcelona és celebra la 56ª Fira del llibre d’ocasió antic i modern.

Hi podeu trobar llibres “descatalogats” d’interès espeleològic, i n’hi ha a l’abast de tota butxaca.

Per poc més d’un euro, vaig comprar, en un estat de conservació excel•lent, l’exemplar número 167 de l’ ”Enciclopedia Pulga” amb el titol LA ESPELEOLOGIA d’en "Francisco Vicens", amb il•lustracions i portada d’en Chaco.


El llibre de 64 pàgines finalitza amb aquest text:

“Todo, bajo tierra, es extraordinario. No conozco emoción más palpitante que la que se experimenta en el momento de sumergrse en el vacío tenebroso de un abismo desconocido, mientras las gotas que caen del techo interumpen el silencio eterno del mundo subterráneo. Porque en ese momento, el espeleólogo que lanza una mirada hacia la luz exterior – mientras bajo él, la fina escalera se balancea en la profundidad y en el vacio – se halla, realmente, en una frontera entre dos mundos.”


L'Enciclopedia Pulga

Aquests petits grans llibres van ser publicats, com a col•leccionable setmanal, per Edicions G.P.Barcelona, a la dècada dels anys 50-60 amb el lema “el saber no ocupa lloc”, i mai millor dit en aquest cas, són uns petits volums de 10,5 x 7,5 cm.

En les primeres pàgines es publicitava el perquè del dit reduïda grandària: Vostè, com tothom, desitja llegir, però els llibres són cars... NO els de l'ENCICLOPÈDIA PUÇA. Amb menys diners que el que gastaria en el lloguer d'un llibre mediocre, tindrà en el seu poder els meravellosos volums de l'ENCICLOPÈDIA PUÇA, que conservarà sempre. NOVEL•LES - RELATS - NARRACIONS dels autors més famosos de tots els temps i, a més a més, ART - CIÈNCIES - HISTÒRIA - VIATGES, etc. Els temes més diversos amb un desembossament mínim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.