diumenge, 27 de novembre del 2016

Les Cambrotes (1).


Antecedents
El relleu superior del Boixater singularitzat per la cinglera de les Cambrotes és una plataforma aspra solcada per petits enfonsaments i diverses esquerdes, tot cobert per una atapeïda xarxa de boixos que dificulten la progressió. Des dels anys 60 que en Lluís Astier s’interessà per aquest sector identificant i visitant aquestes cavitats tectòniques que aleshores anomenà Avencs del V.A.C., posteriorment al voltants del 1980 companys del mateix grup (GES del CMB) topografiaren les esquerdes més importants, entre elles la més important que anomenen Les Cambrotes amb un recorregut alternat entre trams “clars i foscos” és a dir oberts a l’exterior i subterranis –sovint per encaixament de blocs- d’uns 350m i una fondària màxima de -42m.

Visita de l'Espeleodijous

El 17.11.2016 vam anar a donnar-hi una ullada un grupet de l’Espeleodijous format pels següents sis amics; Dolors Boter, Manuel Cano, José Hidalgo, Jaume Julià, Toni Robert i “Víctor”.

Situació

(extret de EspeleoÍndex"
"A la part superior de la cinglera S del Boixater, que s'estén en sentit aproximat E-O des de Sant Corneli de Fígols fins a Fumanya.
Arribem fins al Grau de la Mola, en un marcat revolt de la carretera que connecta Sant Corneli amb Fumanya. En aquest punt hi ha un pas natural que permet enfilar el cingle còmodament per camí. Aquí també hi ha diverses vies d'escalada. Pugem pel grau i seguim el camí cap a l'esquerra. Avancem durant aproximadament 10 o 15 minuts, fins a trobar una derivació del camí que marxa a la dreta cap a Vallcebre passant per Santa Magdalena. En aquest punt descartem el camí de la dreta i també abandonem el que veníem. Ens endinsem pel mig de l'espès bosc cap a l'esquerra, direcció a la cinglera. No hi ha camí, i costa avançar per un bosc farcit de boixos. Ben a prop de la cinglera començarem a trobar algunes esquerdes, i seguint-les cap a ponent trobarem la zona amb els passadissos més fondos."
...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.