Les concrecions
Tot i que no son l'element morfològic més destacat de la cavitat també cal comprovar que hi ha força racons en el tram del riu on els sostres han conservat forces espeleotemes zenitals, normalment de petita mida ja que la força del corrent els ha desmantellat d'on arriben les seves crescudes. Potser l'excepció és troba en la sala on la seva dimensió i la distància del talweg, permet que es puguin desenvolupar sense l'efecte devastador del corrent.
Les formes d'excavació i sedimentació.
El solapa-ment d'aquest processos evidencien etapes succesives d'excavació i dissolució, posteriorment reomplertes fins l'ocupació total de la galeria, que novament ha tornat a ser reexcavada. Empremtes de corrent, marmites, nivells d'entalladures, sediments autòctons, altres amb aparença d'aloctons i ennegrits son testimonis d'una evolució complexa.
Mesures atmosfèriques
El pou inundat
Aquest tram no va ser visitat per nosaltres, però agraïm a l'amic Lluís Almela que ens hagi cedit una esplèndida imatge d'aquest sector.
Mes informació
Podeu trobar força documentació complementaria, en primer lloc a l'Espeleoíndex, i al llibre citat d'en Victor Ferrer i l'Espeleo Club Tortosa, i en la web trobareu molts enllaços dels que apuntem els següents:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.
Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.