dimecres, 28 de setembre del 2016

La cova del Conill a Horta de Sant Joan (3)

...segueix de l'apunt anterior...

Riu amunt
Des de la sala la continuació va remuntant el riu, la primera cascada està equipada en permanent amb una corda de nusos.

Superant la cascada
Per seguretat i comoditat vam doblar la instal·lació amb una corda sense nusos que permetia l'ascens i descens amb els bloquejadors i davalladors tradicionals aquest ressalt extra-plomat de 3 metres de desnivell.
En la tornada per recuperar la corda es va muntar en doble amb un topall a l'extrem....però no vam tenir la precaució de controlar que no tingués cap nus a l'altre extrem de la corda. Aixó va obligar a tornar a remuntar la cascadeta i tot desfent el nus terminal tornar a fer correctament la maniobra.

La galeria del riu
A estones dempeus, altres de genollons és va avançant pel conducte superant fàcilment dues petites cascades. El recorregut total d'aquest tram voreja els 180m comptant que prop del final intercepta dues galeries ambdos costats, la de l'esquerra en sentit de la marxa d'uns 30 metres i la de la dreta de 5m. La galeria inundada amb uns 60cm de profunditat i sostre baix finalitza en un estret sifó.
...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.