dilluns, 22 d’agost del 2016

Cova de la Moneda o de l'Àngel. (1)

De nou visitem aquesta interessant cavitat, força freqüentada per excursionistes i grups conduïts per les inevitables “empreses d’aventura”. Ja fa sis anys que li vam dedicar un apunt a l’Espeleobloc quan el format condicionava una mida d’imatge mes reduïda.

Axí que la visita ens oferia alhora la doble possibilitat d'acompanyar als companys que encara no l’havien visitada i fer-hi unes noves fotos per aquesta nota. El grup d’aquest Espeleodijous del 18.08.2016 era format pels següents vuit companys: Dolors Boter, Leonor Castelló, Sergi Duatis, Floren Fadrique, Miquel Nebot, Teresa Hernàndez, Toni Robert i “Víctor”.

Itinerari d’accés
Sortim de Mont-ral i aparquem els vehicles en una primera explanada propera al Refugi Musté Recasens. 
Baixem al proper collet on ja trobem pals indicadors i senyals grogues i blaves que ens guiaran tot l’itinerari. 
Anem pel camí que s’enfila primer cap a la Punta Coroneta i travessa el Pla de la Meuca on és fa palès en nom del Serret del Avencs ja que anem trobant enfonsaments a dreta i esquerra del camí dins del bosc. 
 
Son un nodrit grup de cavitats tectòniques entre les que destaca per la seva fondària el conegut com avenc de l’Espanyol (-55 i 130m de recorregut).
Passem per la Font del Moro, i de seguida trobem la bifurcació cap a la Foradada a l’esquerra i cap els Motllats a la dreta que és que seguirem nosaltres.
Remuntem el portell del Bosquetà i ja dins del pla superior dels Motllats o de la Barrina, en lloc d’anar en direcció SW (Los Cinglets per sobre del barranc de la Fou i la Foradada) cal anar cap el NW vorejant l’estimball que domina la vall del Racó del Teix
Trobarem una pintada al terra que ens orienta cap un pas que destrepant dos fàcils graons ens condueix a la boca de la cavitat.
...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.