dijous, 5 de maig del 2016

Cova d'en Salvi (2)


...segueix de l’apunt d’ahir...

Accés
Tor recentment han aparegut a la web diverses notes sobre la cavitat o el seu entorn, barranquistes que baixen les cascades del Golerò, el company Alfred Montserrat que hi dedica un post a la visita de la cavitat en el seu Notes de Camp, El Camina que caminaràs d’en Jepi Ordeig, i el més recent 16 caminades a Coves per a no espeleòlegs d’en Xavier Blancafort que molt amablement m’envià el fragment del seu llibre dedicat a la cavitat.
Era clar que calia obtenir permís per utilitzar la pista d’aproximació que travessa l’agrupació de l’Olm de Vallissana. De fet aquesta no és una recomanació excepcional, sempre és d’obligada cortesia demanar aprovació i consell de la gent de l’entorn per recórrer el seu territori i si és possible informar després de com ha anat la nostra incursió.

De fet la nostra petició va ser rebuda amb cordialitat i ens van indicar el lloc on podíem deixar els cotxes sense obstaculitzar el pas d’altres vehicles del veïnat, just pocs metres després la riera, a la dreta, un eixamplament, era el lloc adequat.  Encara sota una fina pluja ens abillem protegits amb paraigües i anoracs, tot deixant dos companys a resguard dins d'un vehicle, i creuem el torrent de l’Olm on s’iniciava el nostre camí a peu, que en uns 20 minuts ens conduí a la cova d’en Salvi.
Creuant la riera de l'Olm
Pla de l'Olm
Les calcaries que trepitgem mostren una abundosa col·lecció de Nummulites
A la dreta d'aquest gran roure s'inicia la davallada cap al torrent
El cami baixa pel grau del cingle de les Vinyes
Aquest punt fitat és el punt clau per deixar el camí i anar mig desgrimparnt cap a la cova
Creuen el rec del Boixetar
Seguim de fita a fita tot anat escorant-se cap a la dreta cercant l'eix del barranc

...segueix en l'apunt de demà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.