dimarts, 1 de març del 2016

Avenc de Castellcir. (2)

...segueix de l'apunt d'ahir...

La sala
En la base de la vertical, per un pas baix connectem amb una sala d'una longitud de 20 metres per una amplada màxima de 10 i una alçada de 7m.

Veritablement és un espai que contrasta amb l'exigüitat de l'accés. Un canvi litològic i alhora estructural; de fet una connexió aparentment casual. La delimitació per fractures laterals i el sostre pla li dona un aspecte graviclàstic però al terra no apareixen els blocs paral·lelepipèdics despresos del sostre que resultarien d'aquest procés, en el seu lloc només tenim un pendent d'esbadregalls de petita dimensió que diriem que procedeixen de despreniments parietals i de successives aportacions de l'exterior. La rampa finalitza als -21m en un tram pla amb evidències de estancament d'aigua en èpoques de fortes pluges.

Litogènesi
En una primera aproximació podriem considerar que aquest espai està desprovist de concreció, però cal mirar-ho amb més detall, alguns racons, parets i sostres presenten força exemples, especialment destaquem unes formacions dentades força singulars.

Mesures atmosfèriques
Mesura a la base de la vertical
Mesura al fons de la sala
Fauna i restes ossis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.