dimarts, 5 de gener del 2016

Manatuero - Malapreciata. (2)

...segueix de l'apunt d'ahir...

Retornem al punt de la unió per on hem arribat abans, i aquí la galeria es mes ample i plena de blocs, però avancem amb força comoditat fins arribar a un llac on el sostre baixa considerablement i que tot sovint  sifona  fins a  10 mts. de llargada.
En aquesta ocasió tenim sort ja que sols ens mullem les cames i podem completar la travessa, ja que si ens ho trobéssim sifonat, tindríem que tornar enrere i sortir per on hem entrat.
Poc mes endavant, es veu la llum de la sortida i arribem a la gran boca de Manatuero.

La baixada fins al llit del riu, la fem ajudats per una corda que està instal·lada en forma de passamà per salvar, tant la caiguda d’uns 5-6 mts, con l’embassament d’aigua, que hi ha als peus de la boca, i que si que te força aigua.

Hem gaudit molt amb aquesta travessa, molt complerta en quant a diversitat de formes i amb la curiositat afegida d’entrar per una boca i sortir just al davant, el que no deixa de ser un fenomen geològic, si més no, força original.

Complement bibliogràfic

1910 Spelunca

1972 Geo y Bio Karst

1986 EspeleoSIE


Vídeo Manatuero (descens d'engorjats / espeleologia)



Montse Roca i Juli Serrano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.