Per tal d’aprofitar el llarg viatge avans de tornar, anem a visitar la Cova del Trabuc, nom que pren per ser amagatall dels trabucaires catalans que es vàrem amagar en aquesta cova quan rondaven aquestes contrades.
Està molt a prop de Mialet i de Sant Jean de Gard, on tenim el càmping.
Paguem l’entrada corresponent, però avalats per en Lorent i donat el fet que som espeleòlegs, ens donen una audioguia per tal de poder escoltar la informació dels diferents punts de la cova i així podem entrar sense guía i fer tantes fotos com vulguem. Naturalment ens tornem bojos amb les meravelles que veiem.
Han fet un magnífic treball d’acondicionament i la il·luminació es molt maca, sense colors que canviïn la fisonomia de les formacions, si no tot al contrari, les ressalten molt encertadament.
Passem el túnel artificial i davallem a la primera sala on hi ha una magnífica formació en forma de varies banderes juntes que pengen del sostre gairebé fins a tocar un gourg esplèndid.
Primera sala
Mes endavant, la sala dels gourgs, ara plens d’aigua donada la gran quantitat de pluja que ha caigut en les últimes hores.
Sala del gourgs
Ens desviem per anar al mirador del gran llac de la mitjanit, d’aigües blaves i amb una grandiosa sala amb una formació al sostre en forma de papallona. Hi han uns panells des d’on es pot prémer un boto per tal que s’il·lumini una formació concreta. Es molt maco poder veure una a una les formacions per poder apreciar-les amb tot detall, i desprès totes juntes per veure la grandiositat de tota la sala.
Colada
Bandera
Colada
La Papallona
Cascada
Columna
Bandera
Avancem per el passadís dels exploradors, on hi ha una immensa colada i mes endavant una cascada d’aigua, des d’on a través d’una zona que va ser excavada, arribem a la sala dels 100.000 soldats.
A partir d’aquest punt es des de on parteixen les visites de aventura de 5 hores de durada i que es fan sota demanda de grups reduïts, i que naturalment deixem a la reserva per anar-hi a la primera ocasió que se’ns presenti.
Tenim al davant una sala plana amb grans gourgs secs d’aigua però totalment plens de uns petitíssims monticles i que realment semblen diminuts soldats en formació.
Els 100.000 "soldats"
Els 100.000 "soldats"
Ens assabentem per la audioguia que no està clar de com s’han format, però una de les teories es que son bacteris que s’han anat acumulant amb aquestes formes per sedimentació de les aigües dels gourgs, en definitiva, un altre misteri a afegir a tots els que amaguen les formacions dintre de les coves.
Mireu que hi ha a dalt
Aquesta perla
Llac
Llac
Hi hem passat gairebé tot el mati, i un llarg camí ens espera i marxem mes que satisfets per tot el que hem viscut aquest cap de setmana.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.
Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.