dimecres, 31 de desembre del 2014

Avenc de San Jaume de la Mata (2)

...segueix de l'apunt d'ahir... 

Descripció
Lliguem la corda a l’alzina més propera, el primer tram inclinat es baixa dins de la trinxera que constitueix l'enfonsament de la boca. Seguidament tenim la capçalera del pou de 26m, té una bona doble instal·lació que constitueix una mena de finestral, i permet un fàcil fraccionament.

El pou en forta pendent ens obliga a fer peu constantment fins uns blocs encastats que constitueixen un replà a uns 6 metres del fons.

En la base del pou d’entrada trobem dues continuacions, en direcció nord s’obre en forma de gatonera la que denominarem provisionalment “via del caganer” després d’uns sis metres de recorregut finalitza en un petit eixamplament. En direcció sud el con de esbaldregalls ens aboca a una rampa que després d’una doble reinstal·lació ens permet baixar en dos trams un pou d’uns sis metres desemboca en la sala final de 8m de longitud per 5 d’amplada.



Detalls de concrecionament i alteració parietal dels conglomerats

La troballa d'una granada de ma (2012)

Una bona part de la colla d'aquest dijous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.